Svette slitne føtter i Italia…

Så var vi her, turen vi hadde gledet oss til så lenge; vi skulle gå Cinque Terre i Italia. Sekken var pakket, vi hadde inngåtte sko, drikkeflasker, store forventninger og godt humør. Vi bodde på Hotel Palme med flott beliggenhet ved strandpromenaden. God frokost, kjekt med balkong for oss som fikk det, men lite smil å se hos de som jobbet der… monica_johansen-3 Startet tidlig om morgenen fra hotellet og tuslet bortover strandpromenaden i samlet flokk. monica_johansen-5Fin gjeng ikke sant? Finner du ingen å reise med på denne turen, kan du fint gå alene også. Vi traff på folk hele veien og ruten er godt og sjarmerende skiltet fra begynnelse til slutt. monica_johansen-43Etter å ha betalt avgiften på 4 euro bar det videre i terrenget og turen var i gang. monica_johansen-38monica_johansen-37monica_johansen-39Cinque Terre, også populært skrevet 5 Terre («de fem land»), er navnet på et berglendt, ulendt område i Italia som består av fem små fiskerlandsbyer. Disse ligger mellom La Spezia og Genova ved Den italienske riviera i den østlige delen av Liguria-regionen på vestkysten av Italia, ikke langt fra Toscana og vest for byen La Spezia. De fem består av landsbyene Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, og Riomaggiore. Hele Cinque Terre-området, det vil si kysten, de fem landsbyene og de omliggende fjellsidene, har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste.

I århundrenes løp har folket her omsorgsfullt bygd terrasser langs det bratte, forrevne landskapet rett opp på klippene overfor havet. Deler av områdets sjarm er mangelen synbar moderne trekk. Stier, tog og båter har forbindelse med landsbyer, men de er ikke tilgjengelig med biler fra utsiden. Cinque Terre er et meget populært turistmål nettopp grunnet de bilfrie, tradisjonelle landsbyene og turstiene langs den steile kystlinjen og den urørte naturen.

Noe av tekst er hentet fra Wikipedia

Legg igjen en kommentar